- Vi oppsøker utfordringer

Strukturingeniørene i NSK Ship Design verdsetter det andre kanskje unngår, nemlig komplekse tekniske problemer. For eksempel utvikling av verdens første lasteskip drevet av Liquid Natural Gas, et prosjekt som kombinerer bærekraft med høy ytelse.
NSK Ship Design ønsker å stå i fronten av maritim innovasjon, og da må man være beredt til å ta på seg oppdrag som krever høy grad av spesialisering og skreddersøm.
Maritim innovasjon i praksis
Roy Pedersen er Principal Structural Engineer i NSK Ship Design, og fagleder for strukturingeniørene. Han har hovedansvaret for den faglige leveransen i prosjektene, fra start til slutt.
– Vi søker etter prosjekter som er unike – fartøy og konstruksjoner som skal løse en veldig spesifikk oppgave, sier Pedersen. Han er basert på selskapets kontor i Trondheim, og samarbeider med resten av teamet via Teams. Teamet består av personer med høy fagkompetanse, som samarbeider tett og har fokus på erfaringsutveksling.
For tiden er det hele seks båter under bygging med design fra NSK Ship Design. Blant annet to offshorebåter med en byggekostnad på tilsammen to milliarder kroner, og som er tenkt brukt av store aktører Microsoft, Google, Nexans, oljeselskaper og havvindselskaper.
– Disse båtene er noen av de kuleste prosjektene jeg har jobbet med, fordi de har ekstremt mye spesialutstyr som skal integreres, blant annet ROV, AHC Kran, hangar og metanoltanker, sier Pedersen engasjert.
– Dette er båter som skal bygges veldig robuste, noe som betyr at det er mange krav som skal innfris. Det krever stor innsikt og mye jobb for å lykkes med integrering av ulike løsninger for flere interessenter. Og jo mer kompleks oppgaven er, jo artigere er det å jobbe med, mener han.
Satser på faglig utvikling
Som disiplinleder har Pedersen et særlig ansvar for den faglige leveransen i prosjektene.
– Vi har en klar strategi i forhold til faglig utvikling, noe jeg mener er kritisk for å lykkes med de ambiøse prosjektene vi tar på oss. Vi har fagmøter der vi tar opp konkrete problemstillinger som folk står i, eller har løst, slik at vi alle får læringsutbytte av prosjektene – også de man selv ikke er involverte i, forklarer han.
Satsingen på å styrke de interne fagmiljøene bidrar til mindre sårbarhet og økt kompetanse i selskapet.
– De som jobber her er engasjerte og har et sterkt eierskap både til prosjektene og til selskapet. Vi har mange livlige og åpne diskusjoner, noe som fører til et godt arbeidsmiljø og gode resultater i prosjektene, mener Pedersen.
“Det beste med å jobbe her er at du får mye ansvar og frihet, har stor påvirkningskraft og at hvis du sier i fra, så blir du hørt.”
– Roy Pedersen, MSc Principal Structural Engineer i NSK Ship Design
Variert hverdag med høyt tempo
NSK Ship Design har opplevd stor vekst de siste årene med flere spennende prosjekter.
– Hverdagen preges av hvilke faser prosjektene er i. De fleste prosjektene på nybygg, har en varighet på ca. et år, og det er ulike arbeidsoppgaver ut fra hvor vi er i prosjektsyklusen. I starten handler det om å fordele og følge opp personell, design og tegningskontroll. Mot slutten, når fartøyet er i produksjon på verft, handler det om å ha dialog med verftet og løse løpende utfordringer i produksjonen, forteller Pedersen.
Men selv om det er en bedrift med høyt tempo og høy arbeidsmengde, er NSK Ship Design opptatt av at de ansatte skal ha høy fleksibilitet og et godt liv ved siden av jobb.
– Prosjektsyklusene har ulik arbeidsintensitet, og vi er opptatte av at man må finne en god balanse mellom jobb og fritid, og legger til rette for at man kan justere egen hverdag ut fra dette, avslutter Pedersen.
Som strukturingeniør i NSK Ship Design får du være med å forme et sterkt fagmiljø i vekst. Vil du vite mer om stillingen? Les mer her.